'

Sunday, April 24, 2011

don`t be COPYCAT laa !

assalamulaikum and hello (:

hari ni hari ahad , hari minggu ! tapi agak membosankan =.= hee , tak tahu dah nak buad ape meyyh !so pikir punyer pikir nak buad ape , dapat lah idea , kite update je blog ,haha ! hari ni entry , agak kasar sebenarnye , nampak kan title entry aku hari ni ? don`t be COPYCAT !mende ni dah lame terjadi kat semua blogger termasuk aku.
yeah , act aku sangat2 tidak menyukai makhluk yang berperangai macam tu oke ! macam sape2 yang kenal aku , aku tak kesah if korang nak suruh aku edit blog , memang aku akan edit ngn hati yang ikhlass (HIHI) , aku pon tak kesah if korang nak tanye pape pon , tapi pless r aku tak suke orang copy 100% cam blog aku lahh tanpa mintak izin aku dulu  !++" nampak sangat k yang budak ni nak tiru aku. walaupon background je lain , tapi design n sume2 lah memang aku tahu sangat !coz sebelom ni aku ade siket2 touch up blog dye ,
aku boleh perasan la ..hampir 100% tiru aku ! wahahh , memang stalker yang terhebad lah dye (: pastu ,ape yang ade dalam blog aku sume ko nak jugak kan ? jangan sampai aku block ko  !aku ingat lagi , dulu ko suruh aku buat mende tu, oke , fine aku buat , tapi bile dah siap , ade ko ucap terime kasih ? ade ade ? heyy , aku bkan nak mengungkit oke , aku tak mintak bayaran pon , aku tengok if kau tempah mende tu mau dekat 10 hengget coz mende tu memang payahh taw tak !tapi aku bagi free je ,!tapi ble dah siapp , ko hilang camtu je kan ? langsong tak wish thanx, erhh , time tu ko pakai template len lagi. pastu baru2 ni ko tanye aku lagi nak jugak macam aku , heishh !time susah je cari aku kan kan kan ? lagi pon aku bukan nye kenal ko ponn , jaoh sekali dah penah jumpe , if ko family or frens2 rapat aku takpe gak ,bile aku view blog ko , wahh ! dah nek hangen aku nampaknyeee !shit !hampir 100% macam blog aku derrrr ! 

 
okee ,nampak kan ?? aku buad mende atas ni khusus buat kaw !ehh japp , mesti readers tertanye2 sapekah gerangan si copycat ? aishh tak baik nak malukan dye , nanti mule lahh , so , sape2 yang terase tu , aku tak tahu, hahaha tapi ko jangan buat aku nak mention name ko n link blog ko kat sini oke , kng malu ko kang !aku suke macam kak putri 
yaya , nana , n ieya n ramaii lagi lahhh (sori tak link name hihihihih)
  dorang tanye aku bile tak tahu , bukan men tangkapp je !++"

kepade si copycat , aku taw kau akan bace ape yang aku taip ni kan ?
gunelah kreativiti sendiri , ade otak boleh fikirkan ??oke , ape yang ko dah tiru , copy , cilok , n sumpamenye dari blog aku , aku redhaa je dah :P tapi if kau buat lagii
memang blog ko akan femes nanti , mesti ko ske kan kan kan ?? :)
oke , pade yang tempah aku edit2 tu , act, aku dah pon tutup kan ?
coz aku biziiiiiiiiiiii sesangat now ! soryy (: nak tanye tu boleh ^^

oke lah , sorry if ayat2 diatas agak kasar , 
thanx for reading , bye n byee (:




11 komens here:

Myz Isya~^^ said...

weh,sape? msg aku. hihi

Alyaa Liyanna said...

@Myz Isya~^^ haha , jap aku im ko

mars mell-o said...

panjangnya entry yana hahaha..nak buat macam mana kan, sis pun pernah terkena gak tolong orang edit blog lastly dak tu tiru script blog sis bulat - bulat =) funny but thats what happen in blog.. kan?? sabar je yana.. cian tgk yana dah moody.. huhu

Alyaa Liyanna said...

@mars mell-o haha , besee , timee emo je boleh taip panjang2 :P

Atikah Ket said...

sabar jela kak... :)) blog nie lawa...tu dier suke...

p/s: hey2..da follow blog saia lom? saia dah lame follow u..hehehe...

Alyaa Liyanna said...

@Atikah Ket dah sabar :) hehe thnx !

P/S : hey2 dah follow lahhh , huhu

Mr.Thinker@Ali said...

tenang yo! This quote, understand it: face it or leave it. I'm new but before I join this, I have make some experiment, reality, people like to plagiarism. well, for me, it is okay. just mention credit to me is enough. anyway, u got your own. keep on going yo! :)

Ekinn Zhareef said...

ekinn pun da kena gak. selalu sgt, but wat bodo jee. nak tgk smpai mna dia nak copyyy.

PuTRi TeDDy said...

alahaiii
ciannye!
sowi yana akk nk gtaw cket
blog yana chumel
sebab tu ade owg nk tiru tuhh!
tensyen kann?
akk nk tiru pun tak reti
tu yg suoh yana wat cket2 hehe
neway
tu link blog akk ke?
(tp npe akk click tak keluar pun?)
:)
thnkxz!
secara tak lansung promote blog akak yg follower ciput tuh hehe

IEYA LOLLYTA said...

sape yana ?? inbox la kat FB .. na taw jgakk :) shiann yana .. laen kali jngan bagi muka dngan owank cam tuee .. btw ur blog so cuteeee :)

NANA ALAN . said...

yana : haa ? eee jahad kod org to . sape2 ? bg link dy kt FB inbox nana bole ? nk tengok jugak . tadek otak kod org to .