'

Sunday, November 13, 2011

saket


hello , tak tahu nak update ape , yang tau cume badan ni ngah saked-2 yang teramatt ! --"
sebab dah lame tak turun padang , tadi men netball , last turun men netball , time form 5 , lepas tu dah tak bersukann , so bile dah tibe-2 main tanpe training , urat-2 sume terkejot :D
tapi berbaloi gak sebab menang ! hoho :D besst lawan dalam hujan pulak tuu , tapi lepas tu abes sume satu badan sakit ! T__T jalan pon len macam dah , macm mane nak hang out nnti.
papepon saket saket pon , tetap rinduu pade dye , ngeh ngeh ngeh :D k lha boobooiii

#tengok tak Anugerah Industri Muzik ke-18  Greyson Chance ensem gile gile kan ? jeles la ngn kau najwa latif ! dapat duet ngn mamat ensem tu XD hahaha




Thursday, November 10, 2011

KISAH SEDIH SEORANG IBU

 

# CERITA INI TELAH DICOPY PASTE SEBAGAI PENGAJARAN BUAT SEMUA

Cerita ni dalam bentuk luahan hati seorang anak yang kesedihan akibat kelalaian
atau dengan kata lain kederhakaannya kepada seorang ibu!

Cerita si anak.....

Ibuku buta sebelah mata! Aku benci ibuku… Dia amat memalukanku! Tugas harian dia ialah memasak untuk pelajar dan guru untuk menyara keluarga kami.

Pada suatu hari semasa di sekolah rendah, ibuku datang ke sekolah untuk bertanya khabar.Aku sungguh malu. Mengapa dia sanggup melakukan ini  kepadaku?! Aku tidak pedulikan dia dengan menunjukkan wajah benci  kepadanya dan terus lari. Keesokan harinya salah seorang rakan darjah berkata, “EEEE, ibumu hanya ada satu mata!" Ketika itu aku hanya ingin membenamkan diriku. Aku juga mahu ibuku hilang dari hidupku!Oleh itu aku berjumpa dengannya dan berkata, “Jika engkau hanya mahu menjadikan diriku bahan ketawa, alangkah baiknya kalau kau mati saja?!!!”

Ibuku hanya berdiam diri!!!

Aku tidak pun sejenak berhenti dan berfikir akan apa yang telah aku katakan kepadanya kerana aku tengah marah ketika itu..Aku Langsung tidak peduli akan perasaannya… Aku ingin keluar dari rumah itu…Oleh itu aku belajar bersungguh-sungguh dan akhirnya dapat melanjutkanpelajaran ke Singapura. Kemudian aku berkahwin. Aku membeli rumah sendiri dan mendapat anak. Aku amat gembira dengan kehidupanku.

Suatu hari ibuku datang menziarahiku. Sudah lama dia tidak berjumpa denganku dan tidak pernah berjumpa cucunya!.Bila dia berdiri di depan pintu rumahku, anakku mentertawakannya...Aku menjerit kepadanya, “Sanggup engkau datang ke sini dan menakutkan anakku!"KELUAR DARI SINI SEKARANG!!!
Dengan pantas ibuku menjawab “Maaf, Saya tersilap alamat” dan terus menghilangkan diri.

Satu hari surat jemputan untuk perjumpaan pelajar-pelajar lama sampai ke rumahku..Oleh itu aku telah
memberitahu isteriku yang aku akan pergi untuk urusan perniagaan… Selepas perjumpaan itu, aku telah pergi ke rumah usang ibuku hanya untuk ingin tahu!!!.Jiran memberitahuku yang ibuku telah meninggal…
Aku tidak menitiskansetitik airmata pun!!

Jiran itu telah menyerahkan kepadaku sepucuk surat yang ibuku ingin aku membacanya…
 
“Anakku yang dikasihi, Ibu selalu teringatkan kamu setiap masa…Ibu minta maaf kerana datang ke Singapura dan telah menakutkan anakmu.Ibu gembira kerana kamu akan datang ke perjumpaan pelajar-pelajar lama…Tetapi ibu mungkin tidak dapat bangun untuk berjumpa denganmu.Ibu minta maaf kerana sentiasa memalukan kamu semasa kamu sedang membesar.

Kamu mungkin tidak tahu…. Semasa kamu masih kecil, kamu telah mendapat kemalangan dan hilang satu mata........Sebagai ibu, aku tidak sanggup melihat anaknya membesar dengan satu mata...Oleh itu… Aku
memberi salah satu mataku kepada kamu…Aku amat berbangga kerana anak lelakiku dapat melihat dunia ini dengan mata ibumu ini…

…Dengan kasihku kepadamu…
…IBUMU…


Sabda Rasullah Shallallahu ‘alaihi wasallam: Dia
memberitahu kamu supaya taat kepada Allah dan RasulNya sentiasa. Selepas
itu taatlah kepada ibumu kemudian ibumu kemudian ibumu kemudian ayahmu!

Wassalam...

Friday, November 4, 2011

home sweet home




hello , i miss my belog very much , ! okey , dah berzaman dah tak update kann ? T__T bizi gilakk . tapyy now dah cuti semm , hohoho . HOME SWEET HOME . sumpah rinduuu kat rumah :") sampai rumah pukul 5 pagi tadi .. gile lambatt ==" abangg aku punye pasal lhaa ni , tunggu dye dari terennganu sampai kuantan pukol 2 pagi !!, so kat kuantan tu aku kene tunggu 5JAM ! aishhh ! sampai-2 rumah , teros pengsan dalam bilik , bluerkkk ^^

bangon tadi pukol __________ hahaha ! tapi cuti sem just 2 minggu , hishh ! awat kejap sangatt ha ? tapii kann , tak sampai sehari aku dah renduu , rinduu kat kawan-2 dan ? hihi . sumpah rinduu :( tak sabar nak masok sem 2 . :D jangan nakal-2 yeee ^^, nakal i cepuk ! .final exam a.k.a pspm , hushh ! bolehh la kodd , hihi , tunggu lha result t , tapi siyesly , paper math sumpah mencekik leher aku , HOII APESAL SENANG SANGAT SOALAN TUU , TAK BOLEH BAGI LAGI SENANG KE > t__t haha :D bongek . 

k lha , nak makan , lapor lhaa , daa ~ raye haji datang lha rumah yek , tapi takde pape special makanan lah juz nasi + ikan kering , haha ! tata , assalamualaikum :)


Sunday, August 28, 2011

hari raya ! :)

 
hello hello :D jyeehaaa . esok last pose then raye raye rayeeeeee! ;) haha nak wish awal awal ni , takod nanty bizi plak kan ? .dekat new post , hampir sume update pasal reye hii ~ nak join jgak !  oke saye NUR ALIANA BINTI AZMAN mengucapkan SELAMAT HARI RAYA ADILFITRI kepade seluruh umat islam terutame rakan2 blogger . mintak maaf if ade terkasar bahase , terase itu ini kat blog saye yang tak lawa ni :) hikhok ^^, sape sape yang mengenali diri ini , jemput lah datang ke rumah saye yeee , yang tahu lhaa , 

eh eh lupe pulak , comel tak kad kat atas tu ? hihihihi kad yang direka khas oleh saye untuk rakan2 blogger :) walaupon tak comel , tapi ikhlas tuu :D huhuhu ! sape sape nak duit raye , silah datang rumah . hahahaa :D dan duit raye untuk saye juge jangan dilupe :) hihi oke lha tu je , k bhai :)



Friday, August 26, 2011

menanti hari esok :)

 

assalamualaikum :)

okey , post kedua untuk hari ni :D harap takde yang membisingkan mulut mereka ni , esok hari yang  agak dinanti sebab mahu hang same kawan kawan saya . sumpah rindu dengan dorang :'') jangan terharu lelebih okeyh .sape nak join sila turun lipis :DD oh ye , hari ni agak bengang , sebab nak webcam tetapi terpaksa dibatalkan macam siottttttt saje -,- 

besok nak shopping lagi walaupon tak tahu dah nak shopping ape , bukan ade ape sangat pon kat lipis tu =.='  heee :) menngedik saje mahu keluar tu , rinduu o,0 hikhok . oke lhaa byee n gudnite :D



sweet :)


assalamualaikum .

oke , tak tahu nak update mnde ape ? nak ngarot pon macam pelik je , jus nak bagi tahu hari ni abg saye balik , so saye boleh ambik laptop dye dan memonopolikan nye sepuas hati dan hidup saye :) lagi satu , assignment saye sungguh berlambak XD memang baru siap hanye 20 % sahaja , maaf encik2 dan puan2 lecture , saye TAKDE mase dan saye sangat BUSY untuk melakukannye , kerana saye MEMERLUKAN REHAT YANG MENCUKUPI kerana minggu depan memerlukan TENAGA yang banyak untuk menyambut HARI RAYA :) diharapkan tuan tuan dan puan puan memahami , tq !







Sunday, August 21, 2011

home sweet home .

assalamualaikum :)

hoihh , lame nyer tak update , sumpah dah berhabukk blog nii ! yeek ! :P
ramai plak tanye nape aku tak aktif dah dalam dunia ni ^^
adoii yang mintak aku buat header or mintak tutorial tuu , sorii korangg :(
aku betol2 tak de mase tok hadap blog , kalau fb tu bolehlah .
fb aku online 24 jam walaupon tak gune , tapi blog ni sebulan sekali laaa !
takpe nanti aku cuti sem , aku berblog balik keyh :)

okey hari ni hari first aku berbuke ngn family akuu , sukeee weyh , 
budak budak ipta , jangan jelesss okey , kitorang dulu cuti :P
 heppy + lena gilaa aku tido semalam , ye r rindu kat bilik pinky aku tu :") hihi
sampai tak nak bangon sahor , punye lahh ngntok .penat kot balik shopping semalam :p
oh yee korang dah shopping raye ke ? aku ?
kalau boleh semalam aku nak beli ngan kedai2 sekali , hoho ~

pening kepala bapak aku tengok aku main tarik je barang ! haha
sorry dad :P nafsu meluak luak semalam :D hahaha .
giann , lame tak shopping ngan parent , selalu kat kuantan tu gune duit aku .
so , kene lah berhati hati , aishhh , nanti tak makan aku nanti :P
abang aku plak bising kat aku , duit elaun aku dah habisss , hihihi
alongg , abahh tak bising kau jangan bising ! * ayatcarigadohsikit. :P

papee hal , tema kitorang tahun ni purple , aku nak pink .
tapi abang n adik laki aku plak tak nak ! dorang cakap TAK NAK !
ceh , pastu mak aku cakap purple jelah , semua ANGKAT TANGAN .
macam hape ntah =,= naseb bek aku suke jgak purpe tu :D


hemm , malas dah nak mengarot , k bhai :)




Monday, August 1, 2011

OH MY GOD !

assalamualaikum :)

yaww ! dah lame aku tak update hihi kesiann weh blog aku ni ,
da bersawangg dah niii huhuhuu ! emm emm emm pe ekh nak cite ?
banyak sgt lah wehhhh :P hahahaha

oh ye hari ni first day pose kann ? so aku nak wish 
SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN :)
kepada seluruh umat islam di muka bumi ni  ^____^

oke , besok aku exam UPS glurppp =,= erhhhh serammm
takodd n tak sedia pon lagyy ni !! aiyhoooo
doakan aku dapat jawab sume exam tu oraittt ? :)

ewww ta sabar koddd nak balik rumahh HAHA 
kene tunggu lagi 3 minggu , perhh lami lagy kan ?? sabo je lah ~
yeahh hari ade test ekonomi ., cam hampeh kod jawab tuu . o.O
dah buat dah soalan tu , tapi aku jawab dulu lagi oke dri aku jawab tadi 
ceh !!! tungggu je lah resulnye nantii . hum hum hum

oke aku ta de idea dah ni :P thanx thanx thanx :)
bye bye bye !!

p/s : whooooaaa imysm lahh *_~ ngeh ngeh ngeh 


Saturday, July 23, 2011

kene bace !

assalamualaikum :)

yeahh dapat update dahh haha rindu gile kod kat blog ni :") hihihi
rindu sangat sangat nak balik semule mase mase dulu . mase free huuu !
omg ! series , aku rinduu sangat nak balik tahun tahun lepas ! T__T

aku nak pegy skul balik , pakai uniform comel aku tuh ! hahaha blue colour :P
mase lepaking n gossiping ngan kawan kawan aku , !!
korangggggggggg aku rindu korangggg :") rinduuuuuuuuuuuuu !

bile aku cakap aku nak balik kan , mesti ade orang cakap
"ala.. balik je la , kan  dekat je tuuu" !  what ?? dekat korang cakap =,=
ambik mase 3 0r 4 jam tuuu ! tak berbaloi setakat cuti 2 hari je kan ? haha

sebab utama aku nak balik , aku rindukan wan aku . wan aku baru pas sakit .'
hemm , tak tenteram aku kat sini tauuuu . sedih la plak :(
aku rindukan awrwah aki , dah dekat sebulan aki pergi ,
ya allah , nape susah sangat aku nak ilangkan kenangan ngn aki ni :"(

kadang kadang aku terlupe yang aku dah takde aki . hemmm
pose dah nak dekat ni , ya allah , tabahkan atiku T__T
2 ogos ni aku ade exam penting ! if pointer rendah kene tendang dari matrik ni !
ya allah , permudahkanlah aku menjawab soalan nanti . amin 

oke lah , off dulu . bulan depan aku update lagi , haha
assalamualaikum :)

Tuesday, July 5, 2011

kehilangan orang tersayang :(

assalamualaikum :(

emm , dah lame aku tak update . yess ! aku bizi sangat :(
aku dapat update ni pon coz aku balik umah , 
aku memang nak sangat dapat balik umah , tapi bukan dengan suasane cm gini .

pade 4 julai 2011 , pukul 11.05 tengah hari , ayah aku col aku time kat kuliah
aku dapat berite yang atuk aki dah pergi untuk selame lamenye :(
ya allah ., rase tak percaye sangat2 ., tak sangke , memang tak percaye ! :(

baru bulan lepas , family aku ngn arwah pergi melancong :(
pastu aku masuk matrik , patot lah aku sedih sangat nak tinggalkan kampung.
rupenye tu kali terakhir aku jumpe n borak ngn aki ;"(
ya allah aku sedih sangat , aku selalu bayangkan kalau mnde ni terjadi ,
aku akan rase sedih gile coz kami sume rapat ngn aki . rapat sangat2 :(
dye macam ayah aku yang kedua , setiap kali nak pergi mane2 bagitaw dye jugak :(
esok aku dah  balik matrik coz aku dapat cuti 2 hari setengah je :( emm.
aku sedih nak balik , aku sedih tinggalkan umah wan tu.
aku sedih tengok wan dah sorang2 pasni , sedihhh T__T
aku sedih tengok wan dah tak bermaye , ya allah ,, tabahkan hati kami semua :(

mase aku kat umah wan ni , memang aku rase nak nagis selalu
aku masih terbayang2 lagi aki , tengiang2 lagi suare aki :(
mase update ni pon , aku tak tahan sangat nak tahan sebak , !
aku taknak balik lagi ,,, aku nak dok umah wan lagi :(
akii , kitowang sume rindukan aki :"(
rumah ni cam tak lengkap tanpe aki , 
tak sempat nak bulan pose n raya ngn aki :( hurmmm

nak nanges lagi boleh ? T__T
-------------------------------------------

oke lah dah tak semangat nak hadap blog lame2 :(
semoge aki tenang di sane n ditempatkan di tempat orang2 yang beriman
AL-FATIHAH




Sunday, June 19, 2011

love my dad ;")

assalamualaikum :)

heppy fathers day to my dad , EN AZMAN WAHAB ^__^
abah , i love u so much , induuu abahhh =(
nak balik :D haha ! indu mak , indu yg len gak ...
ari ari homesick kat sini . rindu lepak time kat umah
indu kejora n bintang ( my kucing ) indu sume lahhhhh
cess , baru seminggu kan ? hihi

baru seminggu stay kat matrik ni .
so far , oke lah , just penad sikit coz kene cover balik 
keje2 yang tertinggal , fuhhh tak penah sebizi ni.
time spm dulu , harammm lah nak bizi cmni :P

tapi kat sini tak boleh cmtu wooooooooooooo .
sume rajin taww , (aku je lembap kodd) hihihi
banyak tutor and assigment kene buad . TIAP TIAP HARI ade 
sape baek nak tolong aku buad ? HAHAHA

nak fb online pon jarang apatah agi nak update blog kan ?
aku tak bawak lappy g mattrik :'( SEBAB ?
nanti aku SEBOK NAK ONLINE JE :P haha
so , borrow yang orang je la ni huh sadis kan ? hihi

takpe , aku nak stadi betol2 ni (cewahh)
mggu depan ade TEST . adoiiii tak stadi agi niii
sebok wat tutor je =,= wish me LUCK oke :)

okeyy ni je kodd , later update agi !
k bhai :")

(P/S : tolong klik nuffnang , boley tak ? jangan la kedekott , tuhan marah taw ;") hihi . tq okeyh ! :)

Saturday, June 11, 2011

DUNIA BARU ^__^

assalamulaikum 

haish , seminggu dah tak uodate blog ni ^^, dah berhabuk dah ! huhu
well , otak aku still kat seberang sana , haha ! memang SYOKKKK !
holiday kali ni memang ENNNNJJJOYYY ^_______^
tak sia sia pergi , thanx uncle ONEWAY sebab dah bagi layanan yang TOP !hihi
bawak kitowang round2 bandar medan , danau toba .. wahh

memang terpukau sangat2 tengok keindahan kat danau toba ! lawaa sangat2
pastu makan kat sane memang mewah2 sangat !thumb up la..:)
pastu kat medan plak fuhh . beribu2 n berjuta2 habis , (wang rupiah lah) haha
kalau duit ringgit , kaya dah tu :P haha , g london teros la ,kikiki
kat hotel di danau toba


aishh nak upload pic lagi tapi lembapp pnye internet . bongok -,- haha !
nanti nanti lah if ade mase upload balik :)


oh yee , act , title post tu takde kene mengene ngn cite kat atas tu .
DUNIA BARU ? pe makne tu :P hoihoihoihi ^^^^
ari tu kan sebelom g holiday , aku ade cite pasal dapat matrik 
tapi tak tahu dapat g or tak coz tarikh lapor diri berlapis ngn tarikh nak flight tu.


tapi alhamdulillah .. balik je malaysia , teros my dad col pihak matrik tu
tanye agak2 boleh tak tangguh ! hihi then , org tu cakap BOLEH ! haha 
hepi ke ? oke lah hep hepui , hihi . sedih pon ade , nak tggalkan kawan2 :(
tapi takpe , we still frens :) huhu ! takod pon ade taw! o.O

takod first time keluar dari penjagaan ibu bape , hihi .
sebelom ni dok hodtel skul je , makan minum disediakan , tapi pasni.
huuuuuuu , pandai pandai sendiri la ;") haha !
belajar kat sane pon ta boleh nak main main dah ! auch !! 
oke , aku boleh oleh boleh hahaha ! "~ cuakkk 






pic kredit to google 


hepi , takod , xcited , nervouse (betol ke aku eja tu ) haha ! 
pelbagai rase yang ade nak pegi sane =,= huem , 
doakan aliana azman bejaye kat sane ye kawannns2 :) hihi

oke lah tu je nak cite , ade mase cite lagi
(ade ke org nak bace :P huhu)


ooke bye bye bye

 

Saturday, June 4, 2011

goodbye matrik ,hello indon

assalamualaikum 

hoii korang buat mende tu hah ? ha.. tengok af9 erk :P
weii , aku malas nak tengok , xde mood , tak bape nak addict af macam dulu2 dah 
malam ni tak de mood sangat lah aigoooooo 
oh nak cite ni , tadi time aku ngah berfacebook tu kan kan kan
tetibe nampak kat satu wall post sape ntah :P
boleh check matrikulasi yang rayuan punyer ! OMG ! aku kan calon2 rayuan =,=
haha , kene lah check weyh , padahal tak rase pon dapat .

check punyer check kan ..... 

 

> klik untuk gemok <

weyhh , aku dapat lah , member2 aku pon ramai dapat ..HAHa
memang yang ni aku nak , n nanti nantikan .
tapi sayang , aku tak leh g :( WHY ? ramai yang tanye .
korang tengok la tarikh daftar tu bile ? 6 JUN 2011.
aku baru tahu tadi , last minit wehhh .

tapi kalau tu je pon takpe , tambah sades nyee aku kat mane skunk ?
aku kat KL , esok aku dah fly ke indon ~ tak kan nak cancel cmtu je ?
flight aku plak pagi2 lagi T__T satu family pegi .
law aku balik dr KL pon , sape kah yang akan hantar aku ke matrik tuu ?
sape nak tolong settle2 kan hal hal yang agak leceh tu ?
huaaa T__T so , tak payah kalutkan keadaan , 
aku perlu ucapkan BYE BYE MATRIKULASI T__T eii geram !
act , aku memang nak taw tak pegi situu , corse aku suke plak :'(
hurmm , xpelah .. bukan rezeki aku ,, hahaha , (hipokrit sebentar)

parent aku pon pujuk takpe lahhh .... okey okey :)
nak sedapkan ati , nak tengok aku nak g mne nanti ?


hehe DANAU TOBA . lawa kan ?? 
tapi yang tak best nak mesej mahal ! cmne nak mesej owg kat malaysia ?
haishh ! huhuhuhu =) oke lah tu je nak cite2

doakan aku selamat pergi dan balik oke :D
tata titi tutu :D


Tuesday, May 31, 2011

keputusan contest aksi bersama teddy bear

assalamualaikum =)

 

yeah ! hari baru yana dapat online :D cuti dah bape ari dah kan ?
sebab yana baru balik dari penang laaa , :)

okey , straight to point , lihat tajuk tu tu tu 
yana nak umumkan pemenang contest ni ,
before that , yana n ecah nak mintak maaf sebab lewat oke
bizi sesangat skunk ni , sorry again :)

oke , pemenang ni , macam yana bitaw sebelom ni.
 dipilih 100% oleh siti aisyah @ ecah :D
oke , pade yang tak menang , jangan marah2 or sedih ye ,
semua lawa2 , tapi kami cari yang terbaik ! :)
oke , jum jum tengok sape yang menang ..

............THE WINNER IS .......... 
( bunyi drum , hik3 )

=

=

=

NIDA


 YEAHH , TEPUK TANGAN RAMAI2 :D
tahniah ye pemenang coz dapat menambat hati juri ^^
oke , kak nida , add fb yana or email untuk tuntut hadiah oke :)
lagi senang kalau add fb, hihi

email : alianaazman@yahoo.com

kalau boleh , segera okey , sebab now yana tengah cuti ni.
okelah , lastly , kami nak ucapkan terima kasih pade yang join ^__^

oke lah , bye bye bye XD

Sunday, May 22, 2011

pokai ! ^_^

assalamualaikum :)

ni entry yang ke 2 untuk hari ni :D
entry kali ni nak cite pasal duit plak !

sume orang nakk duit kan ? org gile pon nak duit 
aku lagi lahh nak duit , kikikiki :D

ekonomi aku skunk ni dah merosott =="
oleh kerana sikap boros yang terlampau , huhu
macam semalam , aku g memborong , 
mule2 tu nak beli sikit2 je , tapi ble dah sampai kat situ , 
macam2 nak beli , huhu


nak nak bile my dad baik hati memberikan duit kepada ku :p
licin , habiss , huhu xde yang tinggal :D
macam2 aku beli , even time tu perot aku ngh sakeddd 
perot aku saked coz _______________ , haha !
 ni separuh barang yang aku beli semalam

 


hihihi :D baju2 domo tu untuk aku n kawan2 aku :)

oh ye pasal contest aksi bersama teddy bear tu ,
aku dah beli hadiah :D !
pemenang pon dah ade , soriii sesangat lambat oke ?
aku ngh cari mase yang sesuai untuk umumkan :)
kesabaran amat dihargai ^^

oke lah , tu je , petang kang nak balik hostel o.O
byeee :D


contest oh contest =)

assalamualaikum =)

hari ni nak update banyak2 :D
petang kang dah balik ostel , huh (o.O)
tak suke tak suke tak suke =="
oke , tak pe lah kan , nak buad cmne 
ASRAMAKU SYURGAKU haha :D
ikhlas ke ayat kat atas tu :P

hari ni nak cite , pasal contest yang aku join !
ade menang n ade kalah , :)

  contest BLOG PALING WONDERFUL dapat top 12
tapi tak de rezeki , coz aku tak sempat nak promote blog
coz final round pakai undi , time tu aku kat hostel.
bile balik je , tgok dah umum result , huhu
takpe lah coz aku tengok yang masuk tu ramai,
top 12 tu pon dah puas hati :)

oke , yang ni tak sabar2 nak cite :P
even just dapat no 3 , aku tetap hepi ! huhu
rezeki sepupu kecil aku tu :D
aku dapat no 3 contest :

Little Dreamland Stylista Contest

 
 hihi, :) terima kasih penganjur , sis admie :D

oke lah tu je nak update :)
tatatataa :D

p/s : i miss him very much ! :(

Sunday, May 8, 2011

percutian yang berakhir

assalamualaikum :(

yaww , mood hari ni sedih gile baban :(
oke , its oke , ni entry last sebelom aku takde lagi,
eh cop cop , bukan takde kat dunia dah , kat umah je takde

 esok pagi pagi kene bangon
kemas barang , nak masok HOSTEL !!!!!!
TAK SUKE WEYHH ! tapi nak buad cmne kan ? huh T_T
yeahh I LOVE HOSTEL VERY MUCH !   muah muah muah =="

aku harap aku tak layak masuk hostel ,
biar hostel tu penoh ! hahahaha (gelak jahat)
aku rela drive sendiri dari dok hostel. !

errr , care aku taip ni , macam aku x penah dok hostel lak!
 HAHA , 5 tahun lah aku penah dok hostel !
tapi hostel dulu hostel AKU YANG PUNYER! HAHAHAHA
hostel baru ni , errr, hurmm huarrrr T__T

kan best law ade hostel peraturan dye cm ni

1) PELAJAR DIWAJIBKAN MEMBAWA TELEFON BIMBIT , LAPTOP N BARANG2 BERHARGA
2) PELAJAR BOLEH OUT ATAU BALIK SUKE SUKI KORANG
3) PELAJAR DIWAJIBKAN MEMAKAI PAKAIAN SELAIN UNIFORM SEKOLAH

haha , memang aku akan cop hostel tu smpai bile2 ! haha
tapi memang takdenyelah hostel cmtu , law ade pon swasta 
hurmm , takpe lah , law ade hostel cmtu
alamatnye lingkup r result pelajar2 nanti , haha

huh !! seram r esok, arghh cuak hahahah ! o.0
cmne hostel tu nanti ?? tapi adik aku ade kat situ
macam best ajee , ntah la , try je lah !

tapi aku ni sikit2 nak HOMESICK ! arghhh !
ta suke bile mnde tu jadi ! nanti mule r mate ak
bengkak2 ble bgon pgi ==" eiiiiiiiiiiiiiiii :(
woii , macam bebudak r ko ni , matang r cket :P
5 tahon penah dok hostel , tapi cm gini gak 

ala ,, hostel dulu , saye yang pegang ! haha
kawan2 pon sekepala , :P kami senior , exco yang bertauliah , haha
peraturan kami yang buat , hohoho ~
handphone ?? hermm tak payah nak cakap lah !
KAPTEN ASRAMA pon macam ape ntah ! 2X5 je perangai
esh2 , terok tol r kapten tu , :P

hermm , last night kat bilik pink aku ni :(
hohoh , miss ko budak kecik , tadi ko nangis kan aku nk dok hostel :P
tu r , bile akak ko ade , ko ajak gadoh je , hihi
pape lahh hahahaah
aku rindu mak ayah aku  n adik2 aku nanti T__T
kat budak sekor tu pon rindu gak , huuuuuuuuuuu

malam ni last kan kite gayot gayot 
gurau gurau , pasni tak dapat sangat dah ! :(
erm , tak pe lahh , redo redo sob3X

oke lah , tolong jage blog aku ni oke , 
yawww ! iwillmiss erhhhhhh
wish me luck ^^

byee byee byee

i love you mum !!!

assalamualaikum . 


selamat hari ibu kepada semua ibu di dunia ni :)
 terutama pade mak sye , puan sanisah <3

thanx melahirkan , menjaga dan mendidik angah :D
i love you so much !!

puisi untuk ibu

Ibu...
adalah wanita yang telah melahirkanku
merawatku
membesarkanku
mendidikku
hingga diriku telah dewasa

Ibu...
adalah wanita yang selalu siaga tatkala aku dalam buaian
tatkala kaki-kakiku belum kuat untuk berdiri
tatkala perutku terasa lapar dan haus
tatkala kuterbangun di waktu pagi, siang dan malam

Ibu...
adalah wanita yang penuh perhatian
bila aku sakit
bila aku terjatuh
bila aku menangis
bila aku kesepian

Ibu...
telah kupandang wajahmu diwaktu tidur
terdapat sinar yang penuh dengan keridhoan
terdapat sinar yang penuh dengan kesabaran
terdapat sinar yang penuh dengan kasih dan sayang
terdapat sinar kelelahan karena aku

Aku yang selalu merepotkanmu
aku yang selalu menyita perhatianmu
aku yang telah menghabiskan air susumu
aku yang selalu menyusahkanmu hingga muncul tangismu

Ibu...
engkau menangis karena aku
engkau sedih karena aku
engkau korbankan segalanya untuk aku

Ibu...
jasamu tiada terbalas
jasamu tiada terbeli
jasamu tiada akhir
jasamu tiada tara
jasamu terlukis indah di dalam surga

Ibu...
hanya do'a yang bisa kupersembahkan untukmu
karena jasamu
tiada terbalas

Hanya tangisku sebagai saksi
atas rasa cintaku padamu

 bukan saye reka , tapi search kat google :)
untuk emak yang tersayang :D

Saturday, May 7, 2011

kenape


aku teramat sedih

sedih
sedih

sedih
sedih

sedih
sedih

SEDIH SEDIH SEDIH SEDIH SEDIH :'(

KUAT KAN HATI AKU ...........

:( :( :( :( :( :( :( :(

   aku takot nak tempuh dunia baru :( :( :( !!!!!!!!!!!!!!!

macam macam aku rase :(

nak nanges selalu :'(
macam mane nak hepyy :(

ya allah , tabah kan hati aku T_T


aku rindu ko gileeee vaviiiiiiiiiiiiiii ! :'(


buat aku benci ko , plizzzzzzz :(
aku tak nak sayang sape2 ! :(

Thursday, May 5, 2011

i miss them ;'(

assalamulaikum :)


oke , hari ni tak de mende pe yg menarik , just tadi men twitter ngn ecah , iela , wani ,etol n fb ngn puteri :) OMG ! siyes , miss them very much :"( rindu zaman skul smkpgas , even next week saye akan kembali ke sekolah , tapi pasti lain suasane nye dengn suasana 4 tahon yang lepas o.O saye akan kembali ke sekolah lame saye clifford , skul time sye form 1 ,then , form 2 saye pindah ke SMKPGAS , kat situ lah ,pelbagai kenangan manis n pahit ade , suka duke , gelak tawa , tangis menangis , merajuk , gadoh ala2 manje , ngn doranng sume ,

yupp , seriesly , saye teramat amat rindukan terutame my geng , DAWINNEIYP ,dan juge rakan2 yang len seperti , ariaan , nora , ya , ika , n lain2 :'( huh ! tak sume oke dari kami akan ke form 6 ! ecah , dayah , toceh n kapet ! huh :( weii , tak bestt korang tak de :"(
tak lengkap lah DAWINNEIYP kite :(  nanti korang pegy tempat laen , mesti jumpe geng baru kan ? nak nak dayah , melaka tu , jauh gilakk ! awat ko terbang jaoh sangat ha ?

korang jangan lah lupe ye kenangan kite , kite nakal2 dulu terutame time form 2 n 3, kene marah same2 ngn cikgu , ngn senior2 coz kite ni sukebuat bising . terutame time prep kan ? kite selambe badak wat konsert time prep , time akak2 form 4 n form5 study , time tu kte form2 , bile kene mara , kite senyap kejap , pastu kite bising balik , haha , pastu korang ingat tak time kite ponteng ramai2 kelas cikgu heliza tu ngn kelas cikgu usop ? kite ramai2 kene denda, tapi kite gelak2 lagi kene marah coz kite ramai :D , ingat lagi tak time wani jatoh longkang ,time dye nak usha rumah cikgu azroy yg cute tu ??kite ramai2 angkat dye ahahaha. time tu cikgu ruzimah jadi warden ? haha , naseb fon aku tak kantoi wehh time tu :P pastu ingat tak kite mesti sorok bawah katil , dalam loker , dalam tandas if buat salah , huhu kelaka sangat time tu :(

weeh , aku suke sangat lagu dalam blog aku ni , law aku dengar mesti teringatkan korang , lagu teman ni aku suke bg kat korang kan ??? hihi


  yaww ~ i love you all <3 take care :) dayah,aisyah,wani,iela,nurin,nadiah,ezatul,izah,yana,puteri :D

Wednesday, May 4, 2011

CONTEST DITUTUP

 

assalamualaikum =)

oke , dengan ini kami , ( yana n ecah )
mengumumkan contest AKSI BERSAMA TEDDY BEAR ditutup :D

oke , ecah akan judge peserta2 ni .
coz , contest ni sempena nak kenalkan blog dye :)
saye sebagai tukang iklan n uruskan contest ni :P

oke oke semua pic2 peserta dah saye cilok , hoho
then , dah dimasokkan ke dalam page fb blog ni
nak tengok ?? klik bawah


tapi TIADA UNDIAN oke !
haha , tak aci lah men undi undi ni :P
nak like like pic tu boleh aje :)

oke , keputusan maybe akan keluar cepat :D
coz tak cukup mase sangat dah ni , hihi
harap maklum ^^

oke , tu je nak update ~
byeee ~

 

sile tengok , tapi pliz jangan usha dye :D haha

1st contest by ciku manggis & aimi fiqa ( polka dot contest)

assalamualaikum =)

hye , hari ni nak joins contest ni
contest ni jumpe time tgh bw tadi :D
takde sape sape yang tag lagi :)
contest ni cm unik je :P

1st contest by ciku manggis & aimi fiqa ( polka dot contest)

 >> klik banner untuk join <<

due date : 8 mei 2011

hihi contest ni cm best je :)
contest ni kene cari @ snap pic item bercorak polka dot
tak kesah lah oke , mende pape pon , janji corak dot dot , hoho

ramai member2 saye suke corak ni :D
terutame yang sma2 baye ngan saye ! haha 
sebab ape suke ? sebab lawaaaa , nampak cutee aje :)

oke , tadi saye cari pic item yang bercorak polka dot
cari punye cari , then , jumpe lah satu pic yang menarik minat saye :)
pic ape tu ?? hahahaa , ~~tadaaaaa~~

yaww , pic ni bukan saye yang snap :)
tapi saye carik , haha ! err lawa kan kek ni ?
sape rase cute, sile angkat tangan macam saye ^^

 weyh , teringin gle lah nak kek macam ni :D
aww ~ cutee gituu , dengan riben2 PINK yang comel2 
nanti bile saye kawen saye nak kek ala2 gini !
haha berangan je lebihhh ( shy ) :P

kalau nak tunggu kawen , lambat lagi
tak dapat time kawen , time befday pon boleh !hihi
ceit , sape lah nak bagi kau kek sebesar + secomel ni , hii
oke , now , sesi tag mengetag :

* kamu bertiga , nanti bile join n nak tinggalkan link contest

entry korang tkat komenbox penganjur  tu, jangan lupe
letak link blog saye sekali ye , tu syarat dye , huhuhu :P

oke , lah tu je , bye bye bye

Tuesday, May 3, 2011

update : CONTEST BERSAMA TEDDY BEAR

assalamualaikum :)
oke , hari ni saye nak bagitahu info penting terutame bg 
peserta CONTEST AKSI BERSAMA TEDDY BEAR :)
tarikh tutup dicepatkan dari 17 mei kepada 5 MEI 2011
 harap maaf yee :) sebab2 nape dicepatkan ??

saye akan masuk FORM 6 DAN TINGGAL DI HOSTEL pade 9 MEI :(
huuu T__T  ( buat dengan muke terpakse )
baru tahu semalam !! errrrrrrr --"

selain tu , penganjur bersame saye , aisyah@ecah juga akan bizi
sebab nanti dye nak uruskan hal2 dye nak sambung belajar ,

so , kami buat keputusan tuk cepatkan contest ni okeee !
tapi sekarang boleh lagi join , sape nak join klik banner kat sticky post
SEBELOM ATAU PADE 5 MEI 2011 

7 MEI 2011 KEPUTUSAN CONTEST 
 HADIAH ??
2 ORANG PESERTA AKAN DIPILIH SEBAGAI PEMENANG
HADIAH TOPUP ,(SEBAB DAH TAKDE MASE SANGAT DAH NI NAK PEGI BELI HADIAH LAIN :p )
BAPE HENGGET ?? HIHI DIFIKIRKAN :D

oke lah, nak update tu je :)
byeeeeeeeeee !