'

Friday, March 4, 2011

“A stranger in a stranger land poetry contest”

assalamualaikum ^^
oke , hari ni contest yang yana nak join ialah
“A stranger in a stranger land poetry contest”
anjuran
nak join gak ? oke , klik banner kat bawah ni :)
 syarat2 ade kat situ ye ^^
sape2 yang suke bidang sastera , meh lah join :)
korang leh cipta puisi sendiri , tak kira dlm BAHASA INGGERIS or BAHASA MELAYU
korang leh wat puisi pasal pape je, tapi . yang penting
mesti ORIGINAL ! bukan CILOK kat internet ye ^^
HADIAH CONTEST NI BEZ WOOO ^^

oke poem yang yana nak pertaruhkan ialah :

‘ HEAVEN TEARS ‘
I woke up and felt like something different,
The morning breeze surrounded me,
When I open the door,
I wish you were here,
But, the reality drives me uncertain,
Hoping, waiting for u,
Even I knew you will never come back,
I sit there and cry,
Now, nobody could wipe away my tears,
Oh baby, please tell me why,
Oh please don’t say goodbye,
Loneliness become my good friend
Accompany me all days and nights,
I have to forget you,
Yes , I have to !
But, I’ve promised you,
I’ll love you till my last breath,
Suddenly, I can feel you are happy now,
I don’t have to be worried no more,
Because, when I closed my eyes,
It’s you I see,
Go baby, your life is there,
And the heaven loves you, like I do

oke tak ? boleh la kan ^^
POEM NI ADELAH HASIL ILHAM OKE !!
BUKAN CILOK KAT MANE WEBSITE :) DIJAMIN PUNYE !! ^^
poem ni ade kene mengena ngn peristiwe yang yana alami :(
if korang bace n hayati poem tu , mesti korang faham kan , ape yg yana ngh alami ??
yana nak ucap THANX pade seseorang

huarghh !! still need him kot ?? huh WHATEVER !
BUT , I WANT TO SAY THAT -------> I STILL LOVE MAFBA ^^
I WILL ALWAY REMEMBER 2 JUN 2009 - 27 FEB 2011
( ops , betol ke grammar tu :P hhehe )
p/s : yana harap dye bace entry ni ! sgt2 harap :)

then , yana nak tag pade 3 org kawan blogger

auni
sis ieda
little fingers in action


oke , GUDLUCK GUYS ^^

5 komens here:

mars mell-o said...

well done yana.. opps jangan lupa tau yana kena email kat sis poem ni..sis nak baca lagi balik..yana boleh sent kat contact pages sis..:) thanks yana..

Alyaa Liyanna said...

OKE SIS :)

CikNiza said...

wahhhh yana..kelasss gitu..hehe
best2..mantoppp..hehe :p

mksud yana..seseorang tu still ade lg or not..??
cnfius tang yg last tu "And the heaven loves you, like I do"..

Alyaa Liyanna said...

ade , tapi dah tak bersame ^^

sasa said...

ur poem was nice.. eventhough we lost someone , but that will never wash away the memories we had together..