'

Saturday, July 20, 2013

ya Allah

sedih tak terkata . yep , mase update ni airmate nak bertakung je . nak mulakan cite , pagi tadi lepas bangun sahur tidor la balik seperti selalu , pastu bangon solat subuh , otw ke bilik air  nampak mak n wan ngah rancak berborak . ye wan sihat je mase tu . pas solat subuh tidor balik (rutin harian cuti sem) . tengah2 tidor , mak gerak , suara mak cemas sangat , pelik . kenape ? mak cakap wan jatuh dlm bilik air . naseb baik mak dengar wan menjerit . tapi pintu wan kunci dari dalam . wan tak boleh bangun , panggil ayah sedara kat sebelah rumah , tendang2 dapat lah bukak , tengok wan terduduk , bile angkat , tak boleh berjalan ,kaki dye lembik . pas col abah , teros abah balik . urut2 wan , sume cemas , aku lagi cemas , wan muntah2 , muke wan pucat ya rabbi . tak habeh2 wan mengucap sebut ya allah . aku takot sangat mase tu . wan teros muntah lagi . aku urut belakang dye .. pastu abah decide nak bawak pergi klinik . mak ngn abah pergi , aku tinggal sebab tak mandi lagi .(maklumlah) mase nak angkat masok dlm kete , wan muntah lagi . bile dah okey , dorang pon gerak ke klinik 

dlm pukol 10 lebih , mak col cakap wan kene hantar ke hospital lipis , naik ambulance , so dye teman wan , abah balik nak ambik barang2 wan n mak .pukol 12 lebih , mak col lagi , wan kene hantar ke hospital temerloh sebab nak scan otak sebab ade something wrong . abah belom sempat nak ke lipis . so , hold dulu tunggu adik laki yg form 1 balik sekolah .pastu dorang pergi , aku tak pergi sebab tunggu adik perempuan form 4 nak balik dari asrama . nantii terkebil2 dye takde orang kat rumah . lepas tuh aku just tunggu and tunggu je berita dari dorg .

dlm pukol 3 lebih , cik abe bagitau aku wan kene transfer ke hospital kuala lumpur sebab ade pendarahan dalam otak sebab darah tinggi , aku pon tak tahu macam mane . rupa2nya my honey mcj mak nak tanya keadaan wan sebab dye kalau nak pergi tengok lagipon mak sorang je kat temerloh tu . aku pon teros col mak , tanye serious ke , mak cakap terok jugak , mak tgh tunggu abah , pak itam , mak ndak , makcu sampai sebab nak decide nak operate or tak . pastu pukol 8 tadi saudare2 dah ramai kat temerloh , aku je xde :( now wan dah ade kat KL . esok mak ndak cakap  Esok wan kena buat angiogram 
aku pon tak tahu ape ke bende tu . just aku doakan wan cepat sembuh . nak raya ngn wan :(  nak wan sehat macam dulu . wan dah macam mak sebab dari kecik membesar ngn wan n aki . tapi aki pergi dulu mase time matrik .

sedih sebab baru kelmarin berbuke puasa berdue je ngn wan . masok bilik tengok baju2 wan . nescafe yang wan suke minum , madu lebah wan aku sokmo makan sebab batok . rinduu sedihh sayuu . sedih tak sempat nak pelok n ciom wan tadi . kitorang doakan wan sihat . cepat semboh ye :( i love u


3 komens here:

hanani fiee said...

semoga wan awk cepat sembuh :(

PURPLE BLOG's said...

sedih aku bace citer nie.. seyes aku nages yana :( . harap wan ko sihat... dapat lah ko raye ngan wan ko nanti.

Aliana Azman said...

thanks :) amin