'

Wednesday, January 30, 2013

cuti sem =)

hai . dah seminggu lebih aku kat  rumah ni . memang aku gunakan masa yang ade untuk merehatkan fikiran dari memikirkan segala assignment , test , quiz and whateva kat u tu . syoknyee bile macam ni kan ? hihi . tapi dalam syok2 tu , ade jugak bosan nye , ye la , dah la kat rumah wifi xde . rosakkk :'( time aku cuti , time tulah dye nak rosak . naseb baik hidup berjiran ni . terpakse curi2 wifi orang sebelah je :P hihi sharing is caring ~_~ terpakse lah tahan gelore di hati ni nak download movie =/ 

tapi yang tak syok lagi , bile berjauhan cemgini rindu sesangat segala mende kat u tu xpecially him and roomates ! even kadang2 ade je problem between us and salah faham . saye tetap sayang diorang foreva . rindu nak berloving with si dia . rindu nak bergurau senda with kakwa , zati , adik , kak teha , kak suha , kak long and semua lah terutama corsemates di blok ANN . i mich u oll 

lagi 2 miggu lebih nak masuk sem2 . auww takod >_< tak ready lagi for AWS or PUBLIC SPEAKING . hewhew . and paling mengerikan nak tunggu result final sem1. oh seram sebab jawab hari tu pon no kofident sangat . hmm :( tapi dah try , just wait , see n accept what we got . semoga kami mendapat result yang cun cun belake . amin :) and for encik akauntan , wish luck for u too :) saya tahu kamu boleh (Y) bila tengok jadual sem 2 , em boleh tahan full jugak lah jadual nye . and aku decide nak ambik subject arabbic for paper foreign languages . apesal aku tak ambik jepun ke , perancis or ittaly ? sebab aku nak cuba mempelajari bahasa syurga :DD ececehh . yang sebenarnye member2 aku ramai nak daftar arab , so aku pon go on je lah . okey je mane-2 pon :)

for conclusion untuk sem 1 : selama 5 bulan aku di UMT , banyak pengajaran yang aku terima dan belajar . tak semudaah yang aku sangkakan selame ni . kite kene kuat fizikal dan mental untuk berjuang di alam universiti ni tau ? jangan mudah lemah semangat (even kadang2 aku pon cmtu) kite tetap kene kental untuk dapatkan segulung ijazah . bak kate pepatah :
 berakit-rakit dahulu , berenang-renang kemudian ,        bersakitt-sakit dahulu , bersenang-senang kemudian :) 
walawehh :D dah jadi budak sastera aku kan ? hehe . aku pon dah mulai fall in love dengan dunia yang aku ceburi sekarang . untuk sem 2 nanti , aku nak berazam untuk tebus balik ape yang tertinggal dek kerana penyakit M (malas) yang sangat berleluasa . huahuahua . apepon yang buruk dijadikan pengajaran and yang baik dijadikan teladan . tak sabar plak rasenye nak jumpe si dia *LS* dan kawans2 sekalian , ^_^ eh okeylah , sampai sini saje , boiboiboi

p/s : family , percintaan dan persahabatn sumber ispirasi :)

AlianaAzman

2 komens here:

Fara Fiza said...

Salam... jemput join giveaway saya d http://www.rararoo.blogspot.com/2013/02/fabuloous-giveaway.html
dan menangi barangan korean Cosmetic seperti The Face Shop, Etude House dan Tony Moly :)

Fara Fiza said...

Salam... jemput join giveaway saya d http://www.rararoo.blogspot.com/2013/02/fabuloous-giveaway.html
dan menangi barangan korean Cosmetic seperti The Face Shop, Etude House dan Tony Moly :)