'

Tuesday, May 20, 2014

perginya insan tersayang.

Assalamualaikum ..

Tanggal 15 Mei 2014 tepat pukul 4 petang , wan pergi meninggalkan kami untuk selama-lamanya . ya Allah , sedih sesangat. mase tu aku tengah tidur , n terkejot my mum call , mase tu dah tak sedap hati dah , macam dah dapat agak..betol ape yang aku agak. dengar suare mak pon dah tahu..innalillah. lepas arwah aki pergi mase bulan 6 2011 , arwah wan dah tak berapa kuat ..selalu sakit2 tapi biase lah sakit tue, n lepastu dye tinggal kt umah aku ..tapi mase tu wan kuat lagi lah . wan .. kami dah anggao macam ibu sendiri ..sebab sejak kecik memang kami adik beradik rapat ngn dye ..manje ngn dye , kene marah ngn dye ..aku rindu nak borak2 ngn dye :( wan sangat suke bercerite .ntah la , yang pasti aku betol2 rindukan wan dan aki . tak dapat nak tahan air mate ni bile mase dye kat icu hospital temerloh , sbelom balik dye pelok aku , aku ingat lagi pesan dye "belajar rajin2" .aku cakap kat dye ,bulan 6 angah balik lagi ..mase tu mmg tak tahan air mate sampai nurse kat situ  pon mengalir air mate dye.. tapi ketentuan Allah ,tak sempat nak jumpe lagi bulan 6 nnti. tapi syukur sebab dapat balik mase nak kebumi kan jenazah tu ...first time aku tolong mandikan jenazah dan kapankan jenazah ..mase tu aku just ingat nak ade ngn wan je sebelum aku tak dpt tgok dye buat selame2 nye..Ya Allah , kau tempatkan lah kedua2 arwah aki n wan di tempat orang2 yang beriman..sekarang aku cume ade seorang je lagi wan .. mase nak balik semule kat u , aku pelok wan aku yang sorg lagi tu kuat2 , aku syg dye . n aku harap aku berpeluang untuk bersame dye lebih lame ... Amin..

Siti Rokiah binti Talib .. kini tinggal kenangan ....








Al-fatihah ...

4 komens here:

Syeeda said...

takziah untuk awk sekeluarga.

cik lemon said...

Al-Fatihah. Semoga di tempatkan dengan mereka yang beriman

Fhatin Amelia said...

takziah ye.. Al Fatihah

Asrien Nur said...

al fatihah..semoga arwah ditempatkn dalm kalangn yg beriman