'

Friday, November 22, 2013

Terengganu International Eco & Marine Tourism Conference 2013 #part 2

Assalamualaikum , salam jumaat dan selamat pagi .ups. banyak la pagi ko yana , dah pukul 12.24 TENGAH HARI  da weeii .haha . biase lah anak dara terBANGUN AWAL  *k tipuuu . Mane lah tak terlajak , malam semalam sebok STUDY MADY *k tipuuu lagi hikhik* .  yang sebenarnya sebab kat terengganu dah nak masuk musim hujan .. so , tambah plak hari ni jumaat , cuti .memang berat sokmo la mata ni kan :p

Okey , entry yang sebelom ni , aku ade janji nak sambung lagi pasal seminar TEMCO tu .. hari tu janji nak update malam , tapi sebab malas plus takde masa . hari ni aku nak sambung . second day TEMCO buat outdoor tour . kami naik bak UMT then pergi ke primula hotel dulu nak berkumpul ngn peserta2 luar dulu . pastuh kami naik bas lain yang disediakan oleh pihak penganjur . ade 5 bas buah kalau tak silap . peserta paling ramai datangd ari budak kelas aku la kan ..

mule2 , dalam bas tu , ade lah tours guide , name dye kak intan . sepanjang perjalanan tu , dalam bas dye dok bercerita lah pasal terengganu ni . walau aku dah dok sini setahun lebih , mane laaa aku tahu sangat pasal sini . tapi aku banyak tido jugak dalam bas  haha . nak2 dok sebelah mr buah hati :P .first destination , kat Terrapurri Heritage VIllage . mule2 , turun bas , kami dibawa untuk sertai acara melepaskan TUNTONG *ntah cmne eja* yang spesies penyu/kura2 tu , heee


weeee , kami bersama baby tuntogg . cam comel , cam cantekk je kan ?? hahaha . mule2 takott sangat nak pegang . sebab dye bergerak2 plus kuku dye tu tajam . sakit tauu T__T , tapi tengok mr buah hati selambe nye pegang *dye paling xcited woo* haha aku pon buad2 berani la jugakk pastuhh .


ngan kawan2 kite yang gile gile . haktuihh hahaha :p

lepas dah pergi lepaskan tuntuong tu , kitowang g pusing2 terrepuri heritage village ni . cantik . homestay paling unik aku tengok sebab macam suasana kampung tradisional . tapi tuan punye homestay ni mr alex , bukan pure malay okey :) harga pon boleh tahann , biasanya sesuai untuk orang yang honeymoon sebab tepi pantai , udara nyaman dan view yang cantik tawwww .




cantik kann ?? penuh dengan tradisi . yang seraii dalam air tu , sebab nak halau nyamuk . ee memang best lah kat sini . pic yang kat bawah ni lagi aku suke hahaha


haha. wink wink winkkk ~



pastuh kami pergi setiu wetland . kat situu , kami naik bot and tengok tempat2 tiram , ikan2 di ternak . tapi kat situ tak banyak angat tangkap gambar memandangkan hari pon tak elok ,hujan lebat n angin kencang 


haaa . ade jugak pic naik bot :P muke huduh pon belasahhh .


 hehe last destination kat payau baka ape ntah name tempat tu . kat situ kami lunch . thankss makcik pakcik yang gotong royong sediakan makanan kat kami semua . lepas abeh lunch , ade sesi tanam pokok bakau .. pukol 3 lebih kitorang pon mule la balikk umt semulee . penat sangat tapi seronokk . next week trip ke tasik kenyir pulak . :) k laa , thankss . assalamualaikumm :)

1 komens here:

Asrien Nur said...

ehhh sy ad lh...heheeee